Luyện nghe giờ đồng hồ Anh cơ phiên bản nên bắt đầu từ rất nhiều đoạn hội thoại dễ học vừa mức độ với phiên bản thân nhằm kích thích kỹ năng phát triển ngôn ngữ, sự hứng thú tự nhiên và thoải mái trong học tập. Dưới đấy là 45+ bài bác luyện nghe giờ Anh cơ bản đã có được TOPICA NATIVE tổng hợp, gồm phụ đề giúp đỡ bạn học nghe xuất sắc hơn, nâng cao kỹ năng nghe kết quả hơn.

Bạn đang xem: Học nghe tiếng anh cho người mới bắt đầu

1/ làm sao để luyện nghe tiếng Anh kết quả nhất?

Theo các nhà khoa học, để học tập tốt một ngôn từ mới không giống với tiếng mẹ đẻ, không cần bạn phải là tín đồ quá thông minh tốt tiếp thu nhanh. Chỉ với việc rèn luyện thường xuyên, chúng ta hoàn toàn rất có thể luyện nghe giờ Anh, luyện nói trôi rã như người bản xứ.

Học giờ Anh là cả một thừa trình, cần luyện tập liên tiếp tạo thành một thói quen từng ngày thì chúng ta mới rất có thể yêu đam mê nó một biện pháp tự nhiên, tiếp thu dễ dãi hơn mà lại không cảm giác gượng ép. Với người mới bắt đầu, đề xuất đi trường đoản cú những bài xích luyện nghe giờ anh cơ phiên bản và tăng dần độ nặng nề lên.

Dưới đấy là những “tuyệt chiêu” cực kì hữu ích mang đến những bạn đang muốn luyện nghe giờ đồng hồ anh cơ bản để thực hành tiếp xúc tốt hơn:

1.1/ tinh lọc nội dung nghe cân xứng với khả năng, trình độ của bản thân

Luyện nghe tiếng Anh liên tục là tốt nhưng trường hợp như câu chữ nghe thừa sức, chủ thể quá sâu sát gây cực nhọc hiểu cho người nghe thì độc nhất vô nhị định các bạn sẽ thấy ngán nản, mong mỏi từ bỏ. Hãy ban đầu bằng các bài luyện nghe tiếng Anh giao tiếp cơ bản nhất phù hợp với năng lực và sở trường của mình, biến vấn đề học giờ đồng hồ Anh trở thành thói quen mặt hàng ngày, sở thích từng ngày của bạn.

1.2/ Áp dụng nghe – phát âm và tái diễn thường xuyên

Một trong những cách học ngôn ngữ dễ dàng và đơn giản và hiệu quả không gì khác đó là việc rèn luyện thường xuyên. Khi mới bắt đầu, việc học chỉ việc đơn thuần là nghe để hiểu phần đông điều cơ bản nhất, hiểu theo để nắm rõ cách phạt âm chuẩn chỉnh và lặp đi tái diễn điều đó.

Nghe, đọc theo cùng lặp lại tiếp tục giúp bạn nâng cấp cả năng lực nghe với phát âm

Khi nghe phối hợp cùng lúc với khá nhiều giác quan khác như mắt hiểu phụ đề, mồm nói lớn thành tiếng để giúp đỡ cho bạn dạng thân tập trung cao độ vào vấn đề học, những kỹ năng của doanh nghiệp cũng đang được cải thiện đáng kể. Nếu bao gồm thể, hãy tìm cho doanh nghiệp một chương trình truyền hình, bộ phim, bài bác hát hay, những bài nghe tiếng Anh, đầy đủ câu thoại dễ dàng và đơn giản mà mình muốn để thấy việc luyện nghe tiếng anh không thật nặng nại nhé.


TOPICA Native – HỌC TIẾNG ANH GIAO TIẾP TRỰC TUYẾN mang lại NGƯỜI ĐI LÀM


1.3/ học tập nghe giờ Anh bằng cách viết mọi gì mình nghe được ra giấy

Bí quyết luyện nghe tiếng anh cấp tốc nhất bước đầu từ đều thói quen rèn luyện cơ phiên bản nhất: nghe với chép lại phần đông gì nghe được – học từ vựng tương tự như cách phân phát âm chuẩn – luyện nói theo số đông gì đã nghe.

Có lẽ lúc áp dụng cách thức này, nhiều các bạn sẽ cho rằng nó mất thời hạn vì rất có thể phải nghe đi nghe lại các lần, thậm chí là nghe lặp lại chỉ để đoán được một từ. Tuy vậy cách học này rất tác dụng và có giá trị bền vững.

1.4/ chọn lựa tài liệu nghe

Các bài xích chỉ gồm một fan nói là tốt nhất, thời lượng không thực sự dài nhằm tránh việc bạn yêu cầu tiếp xúc với không ít thông tin new trong một khoản thời gian, khiến cho việc học không tác dụng và nhanh chán.


*

Các tệp tin nghe giờ Anh cơ phiên bản – bài xích tập luyện nghe giờ đồng hồ Anh


Nếu bài nghe có kèm theo theo bài bác tập, hãy tham khảo trước đề một lượt trước lúc nghe và gạch ốp chân đa số từ khóa mình đề xuất tìm.

Ở lần nghe đầu tiên. Do bạn mới tập nghe giờ Anh cơ bản, các bạn chưa cần cố gắng tìm ra đáp án chỉ việc nghe một lượt để biết được nội dung chủ yếu của bài bác nói cũng tương tự xác định thông tin mình yêu cầu tìm ở đâu.

Từ lần trang bị 2 bắt đầu triệu tập vào phần đa đoạn cất từ khóa. Hãy phối hợp giữa hai phương pháp luyện nghe cùng với transcript cùng nghe chép thiết yếu tả để nâng cao kỹ năng nghe tiếng Anh của mình.

1.5/ phương pháp luyện nghe tiếng Anh cho những người mới ban đầu với transcript (bản dịch)

Đầu tiên, nghe sang 1 lần giúp thấy bạn nắm bắt được mọi ý nào. Kế tiếp đọc transcript kèm theo gạch chân từ khóa, tra những từ, kết cấu mà bạn chưa biết.

Khi vẫn hiểu nội dung, hãy xem thêm lại 1 lần. Đứng gắng thuộc transcript mà chỉ việc nhớ những ý bao gồm của bài nói.

Sau khi đã cố gắng được chân thành và ý nghĩa cũng như phương pháp đọc, chúng ta nên nghe lại lần nữa. Đừng lo lắng nếu các bạn không thể nghe hết văn bản của bài. Hãy nghe thêm lần 2, 3 để hiểu toàn cục bài nói.

Với các từ vựng và kết cấu câu mới gặp, hãy lưu lại để học tập sau. Hãy nhờ rằng phải tiếp tục ôn tập , tiếp tục mở rộng lớn vốn tự vựng của phiên bản thân đồng thời học nỗ lực chắc các kết cấu ngữ pháp.

Vì bạn học được từ với các cấu trúc qua bài nghe, một văn cảnh rõ ràng nên sẽ dễ dàng hơn so với các học chay đối kháng thuần. Đó là tại sao tại sao nghe cùng với transcript là 1 trong những trong những cách ghi ghi nhớ từ vựng hiệu quả và vận dụng được tức thì trong thực tiễn

2/ xem xét khi học tập qua phương thức luyện nghe tiếng Anh cơ bản

Kỹ năng nghe tiếng Anh xuất sắc không những giúp bạn hiểu được ý mà bạn nói mong truyền sở hữu mà từ đó sửa đổi và chuẩn hóa phạt âm của bản thân. Mặc dù vậy, fan học chạm chán khá nhiều khó khăn khi tham gia học nghe vì một số lý do chính sau đây:

Ngữ âm của người bạn dạng ngữ khác hẳn với ngữ âm của tín đồ Việt. Không có sự tương đương giữa phiên âm và phương pháp viết của từ, có tương đối nhiều từ bao gồm cách vạc âm khác hoàn toàn với phương pháp viết của chúng. Các người lúc học từ bắt đầu chỉ tập trung vào việc nhớ nghĩa với mặt chữ nên khi nghe tới không thể nhận được từ dù sẽ học rồi.Khi giao tiếp, người bản ngữ thường nói nhanh, đồng thời nhấn trọng âm và bao gồm sự nối âm giữa các từ làm cho cho một số trong những từ có các phát âm hơi khác so với khi phát âm độc lập.Khi học tiếng Anh, nhiều phần mọi người rất ít khi luyện nghe, nhất là rất nhiều học sinh chỉ luyện nghe qua phương pháp nói của cô giáo thay vị luyện nghe thường xuyên qua các audio của người bạn dạng địa.

Bản chất của bài toán luyện nghe là lặp lại đủ số lần. Hệt như cách những em bé khi bước đầu học nghe, dù chưa biết nói cơ mà qua việc nghe lặp đi tái diễn người lớn thủ thỉ đã hoàn toàn có thể hiểu được một trong những câu 1-1 giản. Khi chúng ta nghe một câu lặp đi lặp lại, các bạn sẽ quen với bí quyết nối âm, nuốt âm tương tự như ngữ điệu của câu đó, từ đó nâng cao cả khả năng nghe cùng nói. Bạn có thể tự học phát âm tiếng anh chuẩn ngay từ hiện giờ sẽ góp bạn nâng cao rất nhiều kĩ năng nghe và kĩ năng nói.

3/ nguyên nhân luyện nghe tiếng anh lại quan liêu trọng?

Thứ nhất, nghe tác động đến phạt âm. Để phát âm tốt thì bạn cần phải nghe được giải pháp người bản ngữ nói và bắt chước cách phạt âm giờ đồng hồ Anh chuẩn của họ. Hình như khi nghe bạn sẽ học được phương pháp nhấn trọng âm cùng ngữ điệu một cách tự nhiên nhất, trường hợp chỉ học qua các quy tắc khô mát thì rất khó khăn tưởng tượng được.

Thứ hai, vấn đề nghe tiếng Anh giúp đỡ bạn mở rộng lớn vốn từ bỏ vựng và nâng cấp giao tiếp của bản thân. Trong những bài nghe, từ bỏ vựng thường xuyên được xuất hiện trong những ngữ cảnh chũm thể, vừa giúp bạn ghi lưu giữ và áp dụng từ đúng mực khi gồm ngữ cảnh tương xứng.

4/ Tổng đúng theo 11 bài xích luyện nghe giờ Anh cơ bản, dễ học nhất

Bắt đầu luyện nghe giờ đồng hồ Anh, nên chọn lựa những bài xích nghe giờ đồng hồ Anh cơ bản với đoạn văn vừa phải, kết cấu dễ dàng để vừa nắm vững ngữ pháp, vừa hiểu toàn vẹn cả câu thoại. Lúc nghe, bạn không nên cố dịch nghĩa cả câu ra giờ đồng hồ Việt nhưng hãy nghe “keyword” của cả câu để chũm được ý chính. Chép lại nếu rất có thể và hãy tham khảo theo thành tiếng khi học để gia tăng tối đa hiệu quả.

Dưới đấy là những đoạn đối thoại luyện nghe tiếng anh cơ bạn dạng có phụ đề giúp vấn đề học của người sử dụng dễ dàng hơn. Xung quanh ra, hãy bài viết liên quan một vài khóa huấn luyện online cực kỳ kết quả tại TOPICA Native để “nâng hạng” tài năng tiếng Anh của bản thân nhé!

4.1/ Mùa mà bạn yêu thích

4.2/ chuẩn bị khi đi du học

4.3/ Những câu hỏi cần chuẩn bị trước kì nghỉ

4.4/ Đi du ngoạn một mình

4.5/ Chỉ dẫn bình yên khi du lịch

4.6/ chủ thể trường học

4.7/ nhà đề chuyển động hàng ngày

4.8/ chủ thể ngôi nhà

4.9/ Giới thiệu bản thân

4.10/ chủ thể kỳ nghỉ

4.11/ chủ thể gia đình

Nghe hội thoại giờ anh vừa giúp nâng cấp khả năng nghe mà khả năng giao tiếp, cách thực hiện từ vựng cũng nâng cấp nữa đấy! Hãy cần cù nghe nhiều lần những đoạn đối thoại trên để học phương pháp phát âm cũng như biểu thị cảm xúc nhé!


TOPICA Native – HỌC TIẾNG ANH GIAO TIẾP TRỰC TUYẾN mang lại NGƯỜI ĐI LÀM


5/ 10 bài xích luyện nghe giờ đồng hồ Anh cơ bạn dạng qua bài hát

5.1/ nhảy With Your Ghost | Sasha Sloan

5.2/ As Long As You Love Me | Justin Bieber

5.3/ Cheap Thrills | SIA ft. Sean Paul

5.4/ Girls like You | Maroon 5

5.5/ Wake Me Up | Avicii

5.6/ Someone You Loved | Lewis Capaldi

5.7/ We Wish You A Merry Christmas | Crazy Frog

5.8/ Scared lớn Be Lonely (Acoustic) | Dua Lipa, Martin Garrix

5.9/ Lily | Alan Walker, Emelie Hollow, K-391

5.10/ Sugar | Maroon 5


TOPICA NativeX – học tiếng Anh trọn vẹn “4 tài năng ngôn ngữ” cho người bận rộn.

Với quy mô “Lớp học tập Nén” độc quyền: Tăng hơn trăng tròn lần chạm “điểm loài kiến thức”, giúp phát âm sâu với nhớ lâu bền hơn gấp 5 lần. Tăng khả năng tiếp thu và triệu tập qua các bài học tập cô ứ đọng 3 – 5 phút. tinh giảm gần 400 giờ học lý thuyết, tăng hơn 200 giờ đồng hồ thực hành. rộng 10.000 hoạt động nâng cao 4 tài năng ngoại ngữ theo giáo trình chuẩn Quốc tế trường đoản cú National Geographic Learning với Macmillan Education.

*


6/ 24 truyện ngắn để luyện nghe giờ đồng hồ anh đơn giản, dễ nghe, dễ đọc

Học nghe tiếng Anh với một số mẩu truyện ngắn, lờ lững là cách tốt nhất để bắt đầu luyện nghe. Thuộc tham khảo một số bài nghe giờ Anh cơ bạn dạng dưới phía trên nhé!

6.1/ Thank you, Mom

https://forestcitymalaysias.com/wp-content/uploads/2019/11/1-thank-you-mom.mp3

I love my mom. She took care of me when I was very young. She took care of me when I was sick.

She taught me how to lớn read. She taught me how to get dressed. She taught me how khổng lồ button my shirt. She taught me how to tie my shoes. She taught me how lớn brush my teeth.

She taught me khổng lồ be kind to lớn others. She taught me lớn tell the truth. She taught me to be polite. She took me khổng lồ school on my first day of school. She held my hand. She helped me with my homework. She was nice to all my friends. She always cheered me up.

Next year I will graduate from high school. I will go khổng lồ college. I will vì chưng well in college. I will vì well after college. My mom has taught me well.

Thank you, Mom!

6.2/ Try to sleep

https://forestcitymalaysias.com/wp-content/uploads/2019/11/2-try-to-sleep.mp3

Norma went khổng lồ bed. It was eleven o’clock. She turned out the light.

She lay in bed. It was dark. It was quiet. She couldn’t sleep. She closed her eyes. She tried to sleep, but she couldn’t.

She turned the light back on. She opened her book. She started lớn read her book. It was a good book. She read one page. Then she read another page.

After a while, she felt sleepy. She closed the book. She turned out the light. She closed her eyes. She went straight khổng lồ sleep.

6.3/ Red, White & Blue

https://forestcitymalaysias.com/wp-content/uploads/2019/11/3-red-white-and-blue.mp3

Tracy looked at the flag. The flag is red, white, & blue. It has 50 white stars.

The white stars are on a blue square. The flag has six trắng stripes. It has seven red stripes. All the stripes are horizontal. They are not vertical. The stripes vày not go up & down. They go from left to lớn right.

Tracy loves her flag. It is the flag of her country. It is a pretty flag. No other flag has 50 stars. No other flag has 13 stripes.

6.4/ A Thin Man

https://forestcitymalaysias.com/wp-content/uploads/2019/11/5-a-thin-man.mp3

Richard is a light eater. He doesn’t eat much. He isn’t a heavy eater. He eats a light breakfast, a light lunch, và a light dinner.

Richard is not fat. He is thin. He will always be thin, because he is a light eater.

He eats a bowl of cereal for breakfast. He eats a bowl of cereal with milk. He eats a sandwich for lunch. Sometimes it’s a fish sandwich. He likes fish.

He eats rice & vegetables for dinner. All he eats for dinner is rice và vegetables. He will never get fat.

6.5/ A Piece of Paper

https://forestcitymalaysias.com/wp-content/uploads/2019/11/6-a-piece-of-paper.mp3

Jimmy dropped a piece of paper on the floor. He bent over and picked it up. He folded the piece of paper in two. He put it on the table.

He picked up a pencil. He wrote a phone number on the piece of paper. He put the pencil on the table.

He picked up the scissors. He picked up the piece of paper. He cut the paper in half. He put one-half of the paper on the table. He put the other half with the phone number in his shirt pocket. He put the scissors on the table.

6.6/ Buy A New Car

https://forestcitymalaysias.com/wp-content/uploads/2019/11/7-buy-a-new-car.mp3

Linda wants to lớn buy a new car. She has an old car. Her old oto is a white Honda.

Linda wants lớn buy a new Honda. She wants to buy a new red Honda. She has saved $1,000. She will use $1,000 to help buy the new car. She will give $1,000 to the Honda dealer.

The Honda dealer will give her a contract to lớn sign. The contract will require her lớn pay $400 a month for seven years. Her new red Honda will cost Linda a lot of money. But that’s okay, because Linda makes a lot of money.

6.7/ Water and An Apple

https://forestcitymalaysias.com/wp-content/uploads/2019/11/8-water-and-an-apple.mp3

Susan likes to lớn eat apples. She likes khổng lồ eat big red apples.

She likes to wear a blue hat. She wears a big blue hat on her head. She wears a hat và eats an apple.

She drinks some water from a white cup. Susan drinks water và eats apples.

She doesn’t cut the táo khuyết with a knife. A knife is sharp. She just eats the apple. She holds the táo khuyết in her hand. She bites into the táo bị cắn with her teeth.

She licks her lips. She drinks more water. She wipes her mouth with her hand.

6.8/ Cold Weather

https://forestcitymalaysias.com/wp-content/uploads/2019/11/9-cold-weather.mp3

Thomas was not hot. He was not warm either. He was cold.

The weather was not hot. The weather was not warm either. The weather was cold.

Xem thêm: Xem Phim Bên Lề Tội Ác - Phim Truyện: Ranh Giới Thiện Ác

Thomas did not like to be cold. He looked for his jacket. He found his jacket. He put on his jacket. But he was still cold.

He looked at the windows. Were all the windows closed? Yes, they were. They were all closed. None of the windows were open.

He looked at the door. The door wasn’t open. It was closed. He was still cold. He looked for a warmer jacket.

Lucy went to lớn the doctor. She didn’t feel good.

The doctor asked, “What’s the problem? What’s the matter?” She said she didn’t feel right. “Do you hurt? Where vày you hurt?” the doctor asked. She said that she hurt all over. She hurt everywhere. She hurt all over her body.

The doctor said, “You have a big problem. I will fix your problem.” The doctor gave Lucy a shot. He gave her a shot in her left arm. “Do you feel better now?” he asked her. “No,” she said, “now my left arm hurts a lot.”

Donna loved her husband. Her husband loved Donna. They were in love with each other.

She wanted khổng lồ give him a birthday present. He was going lớn be 40 years old next week.

She wondered what khổng lồ give him. Should she give him a watch? Should she give him a sweater? Should she give him a new guitar? What should she give him?

She asked him what he wanted for his birthday. He said he didn’t want anything for his birthday. “Oh, you must want something!” she said. “You’re right,” he said. “I want your love forever.”

In love.

Laura looked out the window. A storm was coming. The sky was getting darker. The wind was starting khổng lồ blow. Some trees were bending. Leaves were flying through the air. It was getting cold.

She closed all the windows. She went outside. Her car was in the street. She closed the windows in her car. She locked her car. She went back into her house.

She turned on the TV. She wanted khổng lồ see the news about the storm. The TV person said it was a big storm. He said it would rain a lot. He told people to lớn stay home.

Lisa loves lớn go shopping. Tomorrow she is going shopping. She needs a new pair of shoes.

She wants lớn buy a pair of red shoes. She thinks red shoes are pretty. She will buy a pair of shoes at the mall. Lisa usually shops at the mall.

The mall is only a mile from her house. She just walks to lớn the mall. It only takes her đôi mươi minutes. Tomorrow she will go lớn four different shoe stores. Tomorrow is Saturday. The mall always has sales on Saturday. If the sale price is good, Lisa might buy two pairs of shoes.

Emma went khổng lồ the market. She needed to buy food. She needed brown eggs.

She opened a carton of brown eggs. She looked at the eggs. None of them were cracked. None of them were broken. All the eggs were okay. She closed the carton.

She put the carton of eggs in her shopping cart. She needed red apples. She looked at a bag of red apples.

She looked for dark spots on the apples. She looked for worm holes in the apples. She didn’t see any dark spots or worm holes. She put the bag of apples in her shopping cart.

Donald plays the piano. He loves the piano. He has a big piano in his living room. His piano is shiny & black. It has three legs. He sits on a bench to play the piano.

The bench has four legs. His piano has 88 keys. The keys are black & white. Donald has ten fingers. His ten fingers play music on the 88 piano keys.

The piano also has three pedals. Donald uses his two feet on the three pedals. He uses both of his hands và both of his feet lớn play the piano. He also uses both of his eyes khổng lồ play the piano.

Piano player

It was time for bed. Edward was very tired. He turned off the TV. He turned off his computer. He turned off the dining room light.

He went into the bathroom. He brushed his teeth. He went into the bedroom. He put on his pajamas. He got into bed. He put his head on the pillow. He pulled the blanket up to lớn his shoulders.

He thought about all the work he had done that day. He thought about all the work he had to vị the next day. He closed his eyes. He thought about his vacation in three months. That would be so nice.

Christopher wrote a letter lớn his sister. His sister lived in another city. His sister did not have a computer. Neither did he. His sister didn’t like to use the phone. Neither did he.

He wrote his sister a long letter. He told her the news in his life. He told her that he had a new job. He told her that he had a new girlfriend. He told her that he had a new car. He had lots of news for his sister.

She would be happy to read his letter. Then she would send him a letter. Her letter would have lots of news, too.

Bob pushed the button on the door handle. He pulled on the door handle. He opened the oto door.

He got into the car. He sat down. He sat down in the driver’s seat. He sat down behind the steering wheel.

Bob put the seat belt on. He buckled the seat belt. The seat belt went across his chest. The seat belt went across his lap. The seat belt kept him safe.

He put his oto key into the ignition. The ignition was next khổng lồ the steering wheel. The ignition starts a car. Bob turned the oto key in the ignition. The car started.

Greg took the pen out of his pants pocket. He took his keys out of his pants pocket. He took his cell phone out of his pants pocket. He took his wallet out of his pants pocket.

He put everything into a plastic tray. He took his shoes off. Greg was at the airport. He had khổng lồ get on the airplane. But he had khổng lồ pass through security first. He passed through security.

He put his pen & keys back into his pocket. He put his cell phone & wallet back into his pocket. He put his shoes back on his feet. He got on the airplane.

Patricia did not have much time. It was time khổng lồ go to work. She did not want lớn be late for work. She would lose her job if she was late.

She finished her coffee. She drank the last drop. She put the coffee cup in the kitchen sink. She turned on the kitchen faucet. She poured water into the cup. She turned off the faucet.

She picked up her keys. The keys were on the kitchen table. She grabbed her gray coat. Her gray coat was on the chair. The chair was next to the door. She walked outside. She locked her door with her house key.

Steven was hungry. What could he eat? He looked in the refrigerator. He saw some orange cheese. He saw some yellow butter. He knew what he would eat.

He would eat a melted cheese sandwich. He took the cheese and butter out of the refrigerator. He buttered two slices of bread. He sliced the cheese and put it between the two buttered slices. He heated the frying pan. He put the cheese sandwich into the frying pan.

After three minutes, he flipped the sandwich over. After three more minutes, he put the melted cheese sandwich on a plate.

Mike washed his hands. He washed his hands with soap and water. He brushed his teeth. He brushed his teeth with toothpaste và water. He turned off the water.

The sink was full of water. The water did not go down the drain. The water stayed in the sink. What was the matter? Why didn’t the water go down the drain? Mike waited and waited. The water didn’t go anywhere. It sat in the sink.

Mike opened a bottle of liquid Drain Opener. He poured the Drain Opener into the sink. Mike waited one minute. Then all the water went down the drain.

Mike was ready for bed. It was 11 o’clock. He had khổng lồ get up early the next day.

The next day he was going fishing. Fish wake up early. They look for food early in the day. They look for food late in the day. The best time khổng lồ fish is early or late in the day. That is when the fish are hungry.

Mike set his alarm. He set his alarm for 5 o’clock. The next day he would start fishing at 6 o’clock. He wanted lớn catch four or five fish. If he caught four or five fish, he could eat fresh fish all week. Fresh fish is the best fish. Mike went lớn bed.

Danny looked at his brown shoes. They looked old & dirty. They needed a shine. It was time lớn shine his brown shoes.

He got a rag. He got a shoe brush. He got a can of polish. He opened the can of polish. He put the rag around his finger. He scooped out a bit of polish with his finger. He rubbed the polish all over the left shoe. He brushed the left shoe. He brushed it & brushed it.

The shoe began to lớn shine. It looked lượt thích a new shoe. Then Danny put polish on the right shoe. He brushed the right shoe until it looked lượt thích a new shoe.

I am happy. I have many friends. I have a large family. I have four brothers & four sisters. I am in the middle. Four brothers are older than me. Four sisters are younger than me.

I go to school. I am in the sixth grade. I like my teachers. My teachers lượt thích me. I have friends in every class.

My favorite class is history. I lượt thích to read about history. History is a story about our past. Soon we will all be history. Then kids in school will read about us. I hope they like our stories.

My best friend is Bobby. Bobby and I vày many things together. We swim together. We play basketball together. We ride our bikes together.

I have many other friends. We all go khổng lồ the mall on weekends. We go khổng lồ movies. We go to lớn restaurants. We tell jokes. We laugh. We have fun. Life is great!